Fotograf Anne Grete Nogva

Nordiske Bryllup-Afo2_w1000px,14,2

Anne Grete Nogva er damen bak Afo2. Hun er opprinnelig fra Volda på Sunnmøre, men bor nå på Langhus i Ski kommune. Trebarnsmoren er lidenskapelig opptatt av naturlig lys og elsker å lete etter spennende steder å fotografere.

Vi har stilt henne noen spørsmål for å bli litt bedre kjent med personen bak linsa:

Hva legger du vekt på når du fotograferer?

– Når jeg fotograferer, legger jeg stor vekt på å skape og dokumentere ekte øyeblikk. Mye av dette arbeidet starter allerede i forkant av fotograferingen, da jeg bruker god tid på å bli kjent med de jeg skal fotografere. På denne måten vil de føle seg tryggere på meg og vil kunne opptre mer naturlig når de plutselig står foran et kamera. Allerede fra første mail eller telefonsamtale er kommunikasjon alfa og omega for sluttresultatet – noe jeg ønsker skal være så unikt og personlig for kunden som mulig.

Hva slags bryllup drømmer du om å forevige?

– Åhh, dette er et vanskelig spørsmål.. Jeg ELSKER å fotografere bryllup og mener at hvert enkelt bryllup er unikt… Men skal jeg velge, må det være et festival- bryllup (det heter vel det på norsk også?) – med en avslappet stil og masse personlige detaljer.

Hvilken del av bryllupet liker du best å fotografere?

– Å velge kun én del, klarer jeg ikke. Jeg liker både den dokumentariske delen og de mer offisielle portrettene som blir tatt.

Kan du nevne en styrke du har som bryllupsfotograf?

– Kommunikasjon med kunden er svært viktig. Jeg har gode evner til å lytte, noe som er utrolig viktig som bryllupsfotograf. Du skal dokumentere den viktigste dagen i deres liv – en dag man ikke kan fotografere på nytt.

Har du noen tips til kommende brudepar som skal bli fotografert?

– 1.Ha en kjærestefotografering / forlovelsesfotografering med deres bryllupsfotograf i forkant av bryllupet. På denne måten blir dere godt kjent med fotografen, og dere ser om dere har en god kjemi. Det er utrolig viktig å komme godt overens med personen som skal dokumentere denne helt spesielle dagen. Jeg har valgt å inkludere forlovelsesfotografering på planleggingsmøtet i forkant av bryllupet. På denne måten får brudeparet en slags «generalprøve» som igjen resulterer i en mer naturlig og avslappet stemning på den store dagen.

2. Gi beskjed til presten og skriv i kirkeprogrammet at dere har leid inn en profesjonell fotograf som skal dokumentere vielsen. Begrunn det med at dere ønsker at gjestene deres skal nyte – og se – øyeblikkene, i stedet for å oppleve de bak en skjerm. Dessverre er det svært mange gjester (med god vilje, selvfølgelig) som vil ta bilder de kan gi brudeparet, men som ender opp med å gå i veien for fotografen dere har investert penger i. Det er heller ikke spesielt fint å ta bilder av et brudepar som kommer lykkelig ned kirkegulvet, mens gjestene kun har øynene på en skjerm.

www.afo2.no
Facebook.com/Afo2.no
Instagram: @afo2no

 

Nordiske Bryllup presenterer - Anne Grete Nogva

Foto: Anita Sælø

Skriv din kommentar