12 tips til bryllupet

Nordiske Bryllup / Nordic Weddings - Winter wedding, Norway Liza og Sven Erik giftet seg 1. februar i år, og for et kreativt bryllup de hadde! Neste uke får dere se mer fra den store dagen, men først vil vi dele noen av Liza og Sven Erik sine beste tips til et vellykket bryllup:

 1. Lag lister over alt som skal gjøres og begynn tidlig med å stryke ting ut – det er ingen vits i å utsette ting.
 2. Delegér bort en god del til de rundt dere, man blir sliten av å gjøre alt selv.
 3. Bestem dere for stil og uttrykk og ikke la dere forvirre eller spore av underveis.
 4. Husk at det er dere som bestemmer hvordan dagen skal være og se ut. Ikke la for mange rundt ha meninger om deres dag. Det finnes ingen regler som «må» følges. Personlige bryllup er best for både brudepar og gjester.
 5. Prøv å planlegge at dagen før dagen skal bli en «slappe-av-dag» – der dere henter energi.
 6. Pass på at det blir tatt masse bilder. Dersom dere ønsker å bruke sosiale medier, kan det være lurt å bli enige om en «hashtag» i forkant og opplyse om dette i programmet, slik at bildene samles på ett sted.
 7. Få noen til å filme seremoni og taler. Man er litt i sin egen verden den dagen, og det er ikke lett å huske alle fine ord som blir sagt. Eventuelt kan man be om å få talene tilsendt (de fleste skriver den ned i forkant).
 8. La gjestene leke seg med polaroid-kamera – da får man personlige og stemningsfulle bilder. Det kan være lurt at noen har hovedansvaret for å samle bildene i et album, der gjestene i tillegg kan skrive hilsener i løpet av kvelden.
 9. Hold tale til brudgom/brud selv om du egentlig synes det er litt i overkant skummelt. Det er en fin anledning til å få sagt høyt hva du har på hjertet.
 10. Ha en pause midt i festen, da får både du og gjestene strukket på bena og minglet litt. Vi kjøpte inn sigarer til pausen – det ble det god stemning av!
 11. Innstill dere på at dere kan være slitne dagen derpå, og at det er helt greit. Om mulig er det smart å planlegge noen rolige dager i etterkant av bryllupet, til å bare kunne nyte at dere nå har blitt mann og kone.
 12. Vi bestemte oss for at vi ikke ønsket å pakke opp gavene i selve bryllupet, men spare det til dagen etter. Det var fint å kunne bruke lang tid på kort og hilsner som folk hadde skrevet. I tillegg fikk det bryllupet til å vare litt ekstra lenge.

Og til slutt: Husk at dagen går fort! Nyt den, og vær tilstede!

Nordiske Bryllup / Nordic Weddings - Winter wedding, Norway
Foto: Ruben Stensrud

Skriv din kommentar