Hvor mye er tiden din verdt?

Det er mye snakk rundt et bryllup om hvor mye det skal koste, og mange avgjørelser blir gjort på bakgrunn av pris. Det er lett å tenke at en sparer mange penger ved å gjøre ting selv. Det er absolutt en stor mulighet for det, men hvor mye av din egen tid er bryllupsdagen verdt? Er det alltid mer lønnsomt å bruke av din tid i stedet for å få hjelp fra andre?

Spesielt bruden kan gå inn i en form for unntakstilstand før bryllupsdagen. Kapasiteten for hva en tror en kan rekke å få til, strekkes til det ytterste – med drømmedagen som motivasjon. Dessverre hører vi altfor ofte om bruden som blir totalt utslitt den siste uken før den store dagen, og som forteller i etterkant at hun kom seg igjennom det på et vis. Derimot om hun fikk velge på nytt, hadde hun aldri gjort det slik.

Dette betyr absolutt ikke at en ikke skal gjøre deler av forberedelsene selv og bruke hjemmelagde løsninger. Derimot må du velge dine hjertesaker, nemlig det som betyr mye for deg og som gir deg glede og energi. Dette gjelder helt fra starten av planleggingen. Ikke sett i gang med å lage de mest kompliserte scrapping-innbydelsene – om du aldri har gjort det før og ikke syns det er spesielt moro å holde på med små detaljer. Dette vil bare tappe deg for humør og motivasjon i prosessen.

Bryllupsdagen er en av de største dagene i livet. Derfoer en ofte villig til å forsake mye i forkant for å få det slik en ønsker. Vær bare forsiktig og ikke la det gå på bekostning av relasjonene rundt deg. I denne prosessen er det ekstra viktig å prioritere både parforholdet og tid sammen med nære venner og familie. Det er mye som skjer frem mot den store dagen, mange følelser som er lagt ned i hver eneste detalj, og dette gjør en litt ekstra sårbar. Da er det helt avgjørende at en står tett sammen med forloveden, familie og nære venner som kan få være til størst mulig støtte og hjelp underveis.

 

Noen konkrete tips:
  •  Som brud bør du ikke planlegge nye prosjekter du selv skal gjennomføre eller lage, de tre siste ukene før dagen. Sett det bort til venner og familie, eller betal noen profesjonelle til å gjøre det.
  •  Mange små detaljer tar til sammen mye tid. Gjør heller noen få større prosjekter for å spare deg fra å holde orden på alle de forskjellige små detaljene. Det er også større sjanse for at disse blir husket av gjestene på bryllupsdagen.
  • Ikke planlegg mer enn ett eller to gjøremål for deg personlig hver dag de siste fem dagene før bryllupsdagen. Timeplanen kommer likevel til å bli full, og det viktigste er at dere som brudepar, er til stede og kan ta nødvendige avgjørelser.
  • Sist, men ikke minst, en trenger tid til å hvile og ha mulighet til å forholde seg til alle følelser og reaksjoner som kan komme underveis.

 

Å gjøre forberedelser selv er ikke alltid like besparende, for din tid har også en verdi. En verdi bare du vet. Så hvor mye av din tid er bryllupsdagen verdt?

Mange brudepar sier at det viktigste for dem er at det blir en fin fest, og at gjestene har det hyggelig. Selvfølgelig er dette viktig. Likevel vil jeg si at det aller viktigste er at brud og brudgom sitter igjen med et inntrykk av at de som brudepar og hovedpersoner kunne nyte hvert sekund av dagen, og at dagen ble alt de kunne drømme om. Dersom brudeparet har det bra og koser seg, så er sjansene store for at gjestene kommer til å ha en fin kveld også.

TONIE+ERIC-12

Foto: Benj Haisch

Skriv din kommentar