Gulrotkake dekorert med lavendel

Nordiske Bryllup - Gulrotkake dekorert med lavendel // Nordic Weddings - Carrot cake decorated with lavelder

Lavendelen – nydelige farger, deilig duft og helsebringende effekter – er det rart den er godt likt? Denne blomsten kan brukes til så mangt. Visste du for eksempel at det finnes mange matoppskrifter med lavendel? Vil du vite mer om denne blomsten / urten kan vi anbefale å ta en titt på denne siden, laget av Rolv Hjelmstad.

I løpet av de kommende dagene ønsker vi å vise frem litt forskjellig inspirasjon til hvordan man kan bruke lavendel som en del av bryllupsdagen. Her har vi brukt blomsten til å dekorere en ekstremt god gulrotkake! Og selvfølgelig deler vi oppskriften med dere.

NB! Denne røra er veldig stor og passer til langpanne. Vi delte den opp i mindre former.

Gulrotkake i langpanne
6 dl sukker
4,5 dl rapsolje
6 egg – vispes sammen
7,5 dl hvetemel
3 ts natron
3 ts bakepulver
3-6 ts kanel
1 kg skrelt og raspet gulrot

Visp sammen sukker og olje. Bland deretter inn egg og visp til du får en tykk og lys røre. De tørre ingrediensene blandes for seg og siktes inn i røra. Gulrot tas i helt til slutt. Fordel røren utover en langpanne kledd med bakepapir eller i 2 litt mindre former.

Kaken stekes midt i ovnen på 175 grader i ca 40 min.

Avkjøl kaken før du tar på glasur.

Glasur
250 gr romtemperert, ekte meierismør
400 gr Philadelphia kremost
500 gr melis
3 ts vaniljesukker

Rør smør og litt melis til smørkrem. Tilsett kremost, vaniljesukker og resten av melisen og pisk ostekremen jevn. Pass på at du ikke pisker for lenge, da osten kan skille seg og kremen blir litt rennende. Bre utover kaka. Nyt!!

Nordiske Bryllup - Gulrotkake dekorert med lavendel // Nordic Weddings - Carrot cake decorated with lavelderNordiske Bryllup - Gulrotkake dekorert med lavendel // Nordic Weddings - Carrot cake decorated with lavelder

Foto: C.W.Rosenhoff

Skriv din kommentar