Brudebukett – en stilguide

Blomster må bruden ha, det ønsker i hvert fall de aller fleste. Men må man ha en bukett i hånden? Vi har tatt for oss seks forskjellige uttrykk med de samme blomstene brukt i hver oppsats.

nordiske-bryllup-brudebukett-wedding-bouquet-01

DEN FRIE – Blomster i håret. Mange velger å kombinere dette med en håndholdt bukett, men for dem som ønsker å ha hendene fri, kan man like gjerne ha litt ekstra blomster i håret og droppe den vanlige buketten.

 

nordiske-bryllup-brudebukett-wedding-bouquet-02

DEN KUNSTERISKE – Blomstersmykke. En slik oppsats vil nok garantert vekke litt ekstra oppsikt. Passer godt til enkle, stroppeløse kjoler.

 

Nordiske Bryllup - Brudebukett / Wedding bouquet

DEN ELEGANTE – Blomster i armkroken. En tidløs og drømmende måte å bære buketten på. Punktum.

Nordiske Bryllup - Brudebukett / Wedding bouquet

DEN ROMANTISKE – Blomsterkrans. En krone av blomster blir sjelden feil. Vakkert, uskyldig og veldig populært i brudemoteverdenen akkurat nå.

Nordiske Bryllup - Brudebukett / Wedding bouquet

DEN KLASSISKE – Tett bukett. Denne er den mest brukte varianten i dag, men kan varieres i det utallige. Et godt tips er å holde den foran navlen slik at midjen blir synlig.

Nordiske Bryllup - Brudebukett / Wedding bouquet

DEN BOHEMSKE – Naturlig bukett. Hva med å bruke morgenen den dagen du gifter deg, til å plukke blomster? Kan du tenke deg en mer meditativ og fredelig måte å starte dagen på? Går du for denne varianten, kan det være lurt å ha noe kunnskap om hvilke blomster som vil holde seg fine uten konstant vanntilførsel.

Vi håper denne artikkelen kan være til inspirasjon for noen av de kommende brudene der ute, og vi tar gjerne imot bilder av din drømmebukett!

 

Modell: Donna-Linn Krogsund
Foto: C.W.Rosenhoff
Stylist og MUA: Susanne Louise Kapstad
Blomster: Kristine Dalen (Rosehagen Blomster), Mathilde S. Aske, C.W.Rosenhoff

Skriv din kommentar